Per Helge Moen

"Mitt fokus er lek med lys, form og farger. La meg begeistre av prosesser. Utvikle idéer. Med egne hender overføre motiver jeg ser har livets rett til en todimensjonal verden. Glede meg over resultater som tilfredsstiller mine kvalitetskrav. Høste anerkjennelse. Så enkelt er det."

 

Per Helge Moen, født 1962 og oppvokst i Oslo, er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole i perioden 1981 - 1985. Etter avsluttede studier jobbet han som illustratør av barne- og skolebøker for Gyldendal, Aschehoug og Cappelen, og har ellers bl.a. vært rettstegner for Arbeiderbladet, nå Dagsavisen.

Tidlig på 90-tallet var Per Helge på en 2½ år lang fantastisk jordomseiling i hjemmelaget båt. Her hentet han mye inspirasjon, og kaller i dag litt uformelt sin stil for magisk realisme. Han hadde sin første separatutstilling hos Galleri H-11 i 2003, og har deltatt på en rekke fellesutstillinger de senere år.

Per Helge og familien både bor og arbeider i dag på den idylliske eiendommen Skogly, som ligger på Saltrød utenfor Arendal. Her vil han ta imot kursdeltakere som ønsker å utvikle/videreutvikle sin tegne- og maleferdigheter. Kurser vil bli annonsert i lokalpressen.